Omenat kannattaa hyödyntää syöden, säilöen, mehustaen tai antaen eteenpäin niitä haluaville. Jos omenasato on kuitenkin matoinen tai omenoita jää yli oman tarpeen, voi ne tuoda Botniaroskin hyötykäyttöasemille tai Teuvalle jätekeskukseen. Omenat sekä muut puutarhan ylijäämähedelmät vastaanotetaan maksutta. Sillä ei ole millaisessa paketissa, pussissa tai muussa omenat tuo hyötykäyttöasemalle, kunhan omenalavaan ne laitetaan irtotavarana, eli ilman pussia tai laatikoita. Omenalavat toimitetaan Stormossenille biokaasun ja kompostimullan raaka-aineeksi.

Omenat voi myös kompostoida kotona, ja pieniä määriä voi laittaa biojäteastiaan tai poltettavan jätteen astiaan. Silloin kannattaa kuitenkin muistaa maltti, sillä liian painava jäteastia on työturvallisuusriski tyhjentäjälle, ja toisaalta liian painava astia voi rikkoontua.

Kaskisten hyötykäyttöaseman rakennustyöt odottavat tällä hetkellä kaapelitöiden tekoa, joten sielläkin kuten muillakin asemilla vastaanotetaan omenoita, risuja ja puutarhajätettä. Asioidessa kannattaa kuitenkin noudattaa erityistä varovaisuutta, sillä vaikka rakennustöitä ei juuri tällä hetkellä tehdäkään, ei hyötykäyttöasema ole vielä niiden osalta valmis.