Isojoki Pe 19.8. klo 14–18
Jurva Ti 16.8. klo 12–18
Karijoki To 18.8. klo 14–18
Kaskinen Ke 17.8. klo 14–19
Kauhajoki Ma 15.8. klo 13–19 JA La 20.8. klo 9–14
Kristiinankaupunki To 18.8. klo 13–19
Närpiö Ti 16.8. klo 13–19
Teuva Ke 17.8. klo 12–18

Vastaanotamme silloin maksutta:

POISTOTEKSTIILI

Pestyt, kuivat

 • takit, housut, hameet ja paidat
 • lakanat, pyyhkeet ja pöytäliinat

LUMPPUTEKSTIILI

 • vaatteet, verhot, lakanat ja muut liinavaatteet
 • superlonpatjat
 • peitot ja tyynyt jos eivät sisällä höyheniä
 • räsymatot

ÄLÄ LAITA

 • kenkiä, mattoja, laukkuja, vöitä
 • sukkia, sukkahousuja, alusvaatteita
 • pehmoja, tyynyjä
 • kosteita, homeisia, vahvasti haisevia ja tekstiilituholaisia sisältäviä tekstiilejä

ÄLÄ LAITA

 • kenkiä
 • PVC:tä sisältäviä sadevaatteita
 • nahkaa tai keinonahkaa
 • höyhen peittoja ja tyynyjä

Poistotekstiilistä otetaan kuidut talteen, ja ne käytetään uuden tekstiilin raaka-aineeksi. Koska kaikkea ei voida vielä hyödyntää, ja osia työvaiheista tehdään käsityönä, on tärkeää että hyödynnettävät tekstiilit ovat puhtaita, kuivia ja käsittelyyn sopivaa materiaalia. Ikitahrat ja reiät vaatteissa eivät haittaa.

Poistotekstiilit toimitetaan Lounais-Suomen Jätehuollon poistotekstiilin varastohallille, ja sieltä poistotekstiilin pilot-laitokseen Paimioon.

Lumpputekstiilit menevät energiahyödynnettäväksi, joten niiden ei tarvitse olla pestyjä tai ehjiä.

Biojätepusseja, pussitelineitä ja lajitteluohjeita jaetaan parasta aikaa niille taajamien taloyhtiöille, joita biojätteen keräysvelvoite koskee. Jokaiselle asunnolle on tarkoitettu teline, nippu biojätepusseja (nipussa 80 pussia) ja lajitteluohje.

Pian lajitellaan biojätettä!

Botniarosk Oy:n pitkäaikaisen toimitusjohtajan siirtyessä eläkkeelle on hallitus valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi biokemisti Rasmus Hautalan. Hänellä on vankka kokemus kiertotaloustehtävistä, ja viimeisimpänä hän on toiminut elinkeinoelämän kiertotalouteen siirtymisen projektin parissa. Hautala aloittaa yhtiössä syksyn aikana.

Puutarhajätteet ja risut kannattaa tuoda Kaskisten hyötykäyttöasemalle ajoissa, sillä muutostyöt sulkevat niiden vastaanoton väliaikaisesti tänä kesänä noin kolmeksi viikoksi. Muutoin hyötykäyttöasemalla vastaanotetaan kaikkea mitä normaalistikin, ja käytettävissä ovat niin ikään Botniaroskin palvelut lähikuntien hyötykäyttöasemilla sekä jätekeskuksessa Teuvalla. Alustava aikataulu muutostöille on 20.7.–10.8. välisenä aikana.

Yksi isompia tulevia muutoksia on ajorampin rakentaminen. Muutostöiden jälkeen autolla pääsee ajamaan konttien rinnalle siten, että tavarat voi pudottaa esim. peräkärryltä konttiin. Rappusia pitkin ei enää tarvitse kantaa vessanpönttöjä hyötykäyttöön. Muutostyön yhteydessä vaihtuu myös ajojärjestely, hyötykäyttöasemalle tulee yksisuuntainen liikenne ja erilliset portit sisäänkäynnille ja ulos. Risu- ja puutarhajätteen vastaanottokapasiteettia tullaan lisäämään, ja alueen valaistus vaihdetaan vähemmän energiaa kuluttavaksi led-valaistukseksi.

Muutostöiden aikana alueella on poikkeavia ajo- ja vastaanottojärjestelyjä. Asiakkaat ovat tervetulleita asioimaan hyötykäyttöasemalla muutostöiden aikanakin, ja asemanhoitajat neuvovat jätteille oikean paikan.

Kompostointi-ilmoitus tehdään Suupohjan jätelautakunnalle.

Tällä hetkellä kompostoinnista ilmoitetaan vain, jos:

 • haet pidennystä poltettavan jätteen tyhjennysväliin
 • kyseessä on taajaman taloyhtiö (vähintään 5 asuntoa), jossa kompostoidaan biojätteen erilliskeräämisen sijasta

Uuden jäteasetuksen edellyttämiä kompostointi-ilmoituksia otetaan vastaan 1.1.2023 lähtien. Ilmoituksen teosta tiedotetaan tarkemmin loppuvuodesta, kun jätehuoltomääräykset on uudistettu.

Oikeat:

Isojoki
Pe 20.5. klo 14─18

Jurva
Ti 17.5. klo 12─18 

Karijoki
To 19.5. klo 14─18 

Kaskinen
Ke 18.5. klo 14─19         

Kauhajoki     
Ma 16.5. klo 13─19
La 21.5. klo 9─14 

Kristiinankaupunki  
La 14.5. klo 9─14 

Närpiö
Ti 17.5. klo 13─19 

Teuva    
La 14.5. klo 9─14 

TOUKOKUU 

Isojoki
Pe 20.5. klo 14─18

Jurva
Ti 17.5. klo 12─18 

Karijoki
To 19.5. klo 14─18 

Kaskinen
Ke 18.5. klo 14─19         

Kauhajoki     
Ma 16.5. klo 13─19
La 21.5. klo 9─14 

Kristiinankaupunki  
La 14.5. klo 9─14 

Närpiö
Ti 17.5. klo 13─19 

Teuva    
La 14.5. klo 9─14 

 

ELOKUU 

Isojoki  
Pe 19.8. klo 14─18 

Jurva   
Ti 16.8. klo 12─18 

Karijoki   
To 18.8. klo 14─18 

Kaskinen  
Ke 17.8. klo 14─19 

Kauhajoki 
Ma 15.8. klo 13─19
La 20.8.  klo 9─14 

Kristiinankaupunki 
To 18.8. klo 13─19 

Närpiö 
Ti 16.8. klo 13─19 

Teuva 
Ke 17.8. klo 12─18 

Botniaroskilla on kehitetty 1–3 luokkalaisille suunnattu uusi maksuton mobiilipeli, jossa opetetaan jätteiden lajittelua sekä kannustetaan miettimään, miten jätteen syntyä voi omassa lähiympäristössä vähentää. Ohjeet pelin käyttöön saamiseksi löytyvät botniarosk.fi -sivustolta, ja peli on rakennettu Seppo-pelillisyysalustalle.

Peli kertoo Botniaroskin Fraku-sammakosta ja tapahtumat sijoittuvat Frakun kotiin, jossa hän asuu isänsä ja isosiskonsa kanssa. Yhdessä pian 8-vuotiaan Frakun kanssa pelaajat suunnittelevat synttäreitä, jotka tuottavat mahdollisimman vähän jätettä. Pelin tehtävät annetaan ääniviesteillä Fraku-sammakon toimesta. Isä ja isosisko esiintyvät myös pelissä.

Pelin tehtävät ovat monipuolisia ja vaihtelevia, jotta pelissä oppiminen olisi mahdollisimman mielenkiintoista. Juhlien suunnittelun lisäksi pelaajat saavat tutustua siihen, mitä roskia tulee laittaa poltettavaan jäteastiaan, millaista jätettä ekopisteelle kuuluu ja mitä jätteillemme tapahtuu lajittelun jälkeen.

Ohjeet pelin käyttöönottoon löydät täältä.

Treenaa lajittelun mestariksi tubettajakaksikko Mikael “Mikirotta” Sundbergin ja Max “Boheemi” Blomfeltin kanssa ja osallistu kevään tehokkaimpaan Rakasta joka murua -treeniohjelmaan! Neljästä haasteviikosta koostuva ohjelma tutustuttaa lajittelun saloihin, kumoaa poskettomimmat bioluulot ja tuo arkeesi uuden rutiinin: lajittelun. Roskien lajittelu ei ole koskaan ollut näin hauskaa ja palkitsevaa, sillä jokaisen viikon päätteeksi lomakkeen täyttäneiden kesken arvotaan palkinto. Seuraa bion linkkiä kampanjasivuille. Let’s treenataan!

https://www.biojate.info/treeniohjelma/let-s-treenataan/

https://www.facebook.com/botniarosk

Botniarosk järjestää jälleen vuosittaisen valokuvakilpailunsa, jonka teema tällä kertaa on ”Liike”. Valokuvilla kuvitetaan vuoden 2023 seinäkalenterimme. Anna aiheen inspiroida ja kuvaa oma näkemyksesi! Kuvien tulee olla Botniaroskin toiminta-alueelta otettuja, mutta muuten tulkinta on vapaa. Kuvia otetaan vastaan mielellään eri vuodenajoilta, koska ne tulevat seinäkalenteriin eri kuukausille. Kuvat tulevat kalenteriin vaakatasossa, joten huomioithan sen kun valitset kuvat, joilla osallistut kilpailuun.

KILPAILUN SÄÄNNÖT: