Syksyn tempaukset järjestetään hyötykäyttöasemilla elokuussa, ja tällä kertaa vastaanotto keskittyy käyttökelvottomiin tekstiileihin. Tekstiilit jaotellaan kuntonsa mukaan joko kuitukierrätykseen päätyvään poistotekstiiliin, tai energiahyödynnettävään lumpputekstiiliin.

Poistotekstiilistä jalostetaan mekaanisesti kierrätyskuitua, jota voidaan käyttää raaka-aineena uusien tuotteiden kuten langan, kuitukangasmateriaalien ja täytteiden valmistukseen. Koska tekstiilit ovat herkästi pilaantuvaa materiaalia ja osa jalostustyöstä tehdään vielä käsityönä, on tärkeää, että poistotekstiiliin ohjattava materiaali on laadultaan sopivaa. Keräykseen sopii siis puhtaat, kuivat, loppuun kuluneet tai rikkinäiset vaatteet ja kodintekstiilit. Linjastolla pystytään käsittelemään housuja, paitoja, lakanoita tai pyyhkeitä. Sen sijaan matot, vyöt, alusvaatteet, peitot ja pehmolelut eivät käy poistotekstiilikeräykseen. Keräykseen ei liioin saa laittaa märkiä, homeisia, voimakastuoksuisia tai tuhoeläimiä sisältäviä tekstiilejä. Poistotekstiilit tulee pakata suljettuun muovipussiin tai jätesäkkiin.

Lumpputekstiilin laatuvaatimukset eivät ole yhtä tarkkoja, ja siihen kelpaa suurelta osin poistotekstiiliin sopimaton tekstiilijäte. Lumpputekstiileihin käy vaatteiden ja kodintekstiilien lisäksi myös räsymatot, superlonpatjat sekä peitot ja tyynyt jos eivät sisällä höyheniä. Lumpputekstiileihin laitettavien tekstiilien ei tarvitse olla puhtaita, eikä niille ole pussitus tai pakkaamisvaatimuksia, sillä ne menevät energiahyödynnettäväksi.

Hyväntekeväisyystavaroita ei vastaanoteta enää tempauspäivien aikana. Käyttökelpoiset tekstiilit, tavarat ja urheiluvälineet kiertävät jo hyvin tuttavaverkoston, kirpputorien ja UFF:n vaatekeräyspisteiden kautta, ja tarve erilliskeräykselle tempauspäivien aikana on vähentynyt.