Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra tillgängligheten på vår hemsida. Om du ändå inte hittar den information du söker om avfallsstationer, sortering eller annat som rör återvinning av avfall, kontakta vår kundtjänst.

Det har gjorts en bedömning av tillgängligheten i våra digitala tjänster

Tillgängligheten på webbplatsen har testats med hjälp av bland annat verktyget Web Accessibility Evaluation Tool, som är framtaget för granskning av tillgänglighet, samt med verktyget Microsoft Lighthouse. Webbtjänsten uppfyller till största delen tillgänglighetskraven, och tillgänglighetsbedömningen har gjorts som en självvärdering.

Innehåll som inte är tillgängligt

Pdf-filerna är inte tillgängliga, och vanligen finns de under rubriken ”Publikationer och guider”. Merparten av dem föråldras inom en viss tid på grund av ändringar i sorteringsanvisningarna. Gamla publikationer görs tillgängliga allt eftersom de förnyas och publiceras eventuellt i ett annat format än pdf.

På hemsidans första sida finns publikationer som har kommit via Facebook-flödet och vars bilder kan innehålla text. Enligt lagen tillämpas inte lagen på tjänsteleverantörers direktsändningar av sådana tidsberoende media på webbplatser eller i mobilapplikationer som inte spelas in för att bevaras och publiceras på nytt på nätet.

Feedback om tillgänglighet?

Om du upptäcker brister i tillgängligheten i vår webbtjänst kan du skicka feedback per e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ringa oss på 010 19 34 00 (vardagar kl. 8–16). Vi gör vårt bästa för att åtgärda bristen så snabbt som möjligt.

Tillsynsmyndighet

Om du upptäcker tillgänglighetsproblem på hemsidan, skicka först feedback till oss, det vill säga webbplatsadministratören. Det kan ta upp till 14 dagar innan du får svar. Om du inte är nöjd med svaret eller om du inte har fått något svar alls inom två veckor kan du anföra en tillgänglighetsklagan eller begära utredning av tillgängligheten. På hemsidan för Regionförvaltningsverket i Södra Finland finns en noggrann beskrivning av hur du kan göra en anmälan och hur ärendet behandlas.

Kontaktuppgifter till tillsynsmyndigheten

Regionförvaltningsverket i Södra Finland
Enheten för tillgänglighetstillsyn
www.tillganglighetskrav.fi
webbtillganglighet(at)rfv.fi
telefonnummer till växeln 0295 016 000